Leuke paashaasjes in een vaasje maak je makkelijk zelf!

Hoe leuk is dit! En ook nog eens super makkelijk om zelf te maken. Het is bijna pasen en dat betekend voor de kids weer paas eieren zoeken, paas eieren verven en heerlijk knutselen op de kinderdagverblijf,school en waarschijnlijk ook thuis. Ik heb deze haasjes een flinke tijd geleden gemaakt en iedere keer als ik ze weer voorbij zien komen op pinterest krijg ik weer die knutsel kriebels. Ze zijn zo makkelijk zelf te maken dat ik het zeker weet met deze uitleg dat ook jij de leuke haasjes zelf kan maken. Vind je ze ook zo leuk? laten we dan niet verder kletsen en samen aan de slag gaan!

Benodigheden: Leuk stofje, kartelschaar,kussen vulling,leuk lintje, pfd haas patroon ( die vind je onderaan deze pagina)

 

stap 1

Stap 1 : print eerst het haasje pdf uit ( deze kun je downloaden onder aan deze pagina) Dan knip je het haasje en leg je deze op het stof die dubbel geslagen is. Je hebt 2 kantjes nodig voor het haasje.

stap 2

Stap 2: Nadat je het haasje uit hebt geknipt bijv met een kartelschaar leg je de stofjes met de juiste kanten op elkaar,dus de binnen kant van het stofje ligt naar je toe.

Zoals je hier afgebeeld ziet leg je deze mooiste kant op elkaar ( naar elkaar toe)

stap 3

Stap 3 : je kunt voordat je het haasje vast gaat stikken met een paar naalden vast zetten zodat het tijdens het stikken de kantjes goed bij elkaar blijven.

Stap 4

Stap 4: Laat onderaan een opening open zodat je ruimte genoeg hebt om het stofje om te draaien en te vullen. Zoals je hier kunt zien heb ik een opening van ongeveer 4 a 5 cm open gehouden.

Stap 5

Stap 5: Het vullen! Begin met kleine beetjes vulling zodat je rustig de oortjes kunt vullen. Ik heb met een potlood voorzichtig de vulling richting de oortjes gedrukt.

De oortjes mogen best stevig gevuld zijn.

stap 6

Stap 6: sluit nog eventjes het openingetje en je hebt je eerste haasje klaar.

finishing touch

Final: als finishing touch kun je het haasje een leuk strikje geven met een lintje en een leuk pluizig staartje is ook nog een hele schattige optie.

Bij het openen van deze knop kun je de afbeelding opslaan via de rechter knop van de muis mocht je de computer gebruiken.
pdf haasje klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *